Maak jouw website onoverwinnelijk in Google door goede SEO

03/02/2023 Door

Als je een mooie website hebt, dan wil je natuurlijk dat mensen die website ook daadwerkelijk kunnen vinden. Een tool die je daarvoor in kan zetten is Search Engine Optimalisation of zoekoptimalisatie, vaak afgekort als SEO.

Het principe erachter is dat Google doorheeft dat je een goede website hebt en je daardoor hoger laat zien binnen zoekresultaten. SEO is geen exacte wetenschap, maar de volgende drie punten zijn altijd belangrijk om in de gaten te houden. 

Technische SEO 

Google kijkt onder andere naar hoe goed je website op het technische vlak in elkaar zit. Zo meet het de snelheid, de gebruiksvriendelijkheid, en de kwaliteit van de code. Bij technische SEO houd je je dus niet alleen bezig met het optimaliseren van de user experience, maar kijk je ook naar de technische juistheid vanurls en linkjes, de redirects, en eventuele foutcodes. Over het algemeen: hoe beter je website op dat technische vlak in elkaar zit, hoe hoger je scoort op Google.  

Linkbuilding 

Een ander onderdeel van SEO is linkbuilding. Dit is het sterker maken van je website door op andere websites genoemd te worden met linkjes. Dit helpt mee aan de mate van betrouwbaarheid die Google aan je website toekent. Daarbij geldt dan weer: hoe betrouwbaarder Google vindt dat je website is, hoe hoger je scoort. 

Content Marketing 

Het laatste onderdeel van SEO is de content marketing. Je kan nóg zo’n goede website hebben die overal genoemd wordt, maar je moet ook kwalitatieve en relevante inhoud hebben, anders scoor je alsnog laag. Dit kan je doen door specifieke SEO pagina’s te schrijven, waarbij je informatie deelt over een bepaald onderwerp. Hierbij zet je per pagina in op één of een paar zoektermen die met elkaar te maken hebben, om zo Google zo goed mogelijk te sturen naar jouw relevante content. 

Uiteindelijk is SEO een ingewikkelde wisselwerking tussen deze drie aspecten. Het kan dan ook beangstigend zijn om dat zelf op te pakken. Gelukkig kan je daar professionals voor inschakelen, zoals een SEO bureau Utrecht, wat dit allemaal voor je uit handen neemt en je maandelijks update over de voortgang van je website. 


Gratis tips in je mailbox?

[mc4wp_form id="2017"]