Online tekstschrijven

Teksten die jouw website omhoog tillen

De ogen van de weblezer schieten over je website, terwijl de bot van de zoekmachine in no-time je hele site doorneemt en bepaalt hoe hoog je rankt. Je hebt online meestal maar een paar seconden om de interesse van een potentiële klant te trekken. Een goede website tekst zorgt dat de lezer direct getriggerd wordt en de bezoeker onbewust beïnvloedt, terwijl de zoekmachine toch alle informatie op de juiste plaatsen vindt.

waarom online geoptimaliseerde teksten

Online tekstschrijven is niet zomaar teksten op je website plaatsen. Internet kun je vergelijken met een grote snelweg waar mensen met 130km per uur overheen scheuren. Als je een weg van losse klinkers maakt, dan gaat dat niet goed. Zo is het ook met online teksten. Een tekst geoptimaliseerd voor een website is als het asfalt dat je bezoeker soepel daar brengt waar hij heen wil. Inclusief duidelijke bewegwijzering, uitvoegstroken en zonder gaten in de weg. Online tekstschrijven betekent teksten schrijven die:

·         Jouw verhaal vertellen

·         De lezer direct grijpen

·         Zoekmachines geoptimaliseerd zijn

·         De bezoeker onbewust beïnvloed

·         Conversie verhogen

Zoekmachine vriendelijk geschreven

Bij webteksten heb je 2 lezers: de bezoeker, maar ook de zoekmachine. De potentiële klant koopt je product en daar verdien je geld aan, maar de zoekmachine zorgt dat die klant je vindt. Eigenlijk zijn ze beide even belangrijk, daarom heeft een webtekst een goede balans tussen de zoekmachine en de weblezer. Echter leest de bot van de zoekmachine anders dan de bezoeker, maar houdt wel rekening met hoe een persoon zou lezen. Door de belangrijke woorden en onderwerpen op de juiste plekken te zetten, scoor je zowel bij de weblezer als bij de zoekmachine optimaal.

Hogere conversie door geheimen van verleiding

Er zijn veel bewezen methodes om de bezoeker te verleiden om bepaalde acties uit te voeren. 85% van de beslissingen worden onbewust gemaakt. Zelfs als we denken een weloverwogen beslissing te maken, heeft je onderbewuste brein meestal een flinke vinger in de pap. Daar wordt tenslotte de emotie getriggerd en dat is de sterkste beïnvloeder. Inspelen op het onderbewuste brein van de potentiële klant heet neuromarketing. Als je deze zin leest, ben je al door meerdere technieken beïnvloed. Wil je op jouw website, mensen beïnvloeden en zo je conversie verhogen, laat je webteksten schrijven door een neuro copywriter.